Diskuze

TOPlist



Gastrovlak na Osoblažské úzkokolejce

V sobotu 6. září se pro turisty, kteří dorazí na Osoblažsko, chystá v pravdě přímo gurmánský zážitek. Tento den totiž provoní krajinu Osoblažského výběžku parní vlak plný chutí tzv. Gastrovlak, který nabídne turistům ochutnávky místních produktů od místních firem a živnostníků. A na konci své cesty v Osoblaze bude tato akce plynně navazovat na již 3. ročník Gastrofestivalu Ochutnej Osoblažsko.

„Vše začíná jako vždy v 10:50 na nádraží v Třemešné ve Slezsku“ připomíná David Chovančík, předseda Klubu přátel osoblažské úzkokolejky a ihned připojuje program Gastrovlaku „Při cestě parním vlakem budou moci cestující ochutnat výrobky z Osoblažska jako například Osoblažské marmelády od obecně prospěšné společnosti Osoblažský cech, domácí med od včelaře z Hlinky nebo Třempecké tyčinky, jejichž jedna z divizí sídlí přímo v Třemešné. Všechny tyto chuťovky si samozřejmě budou moci turisté také zakoupit v Pivním vagónu“ dodává Chovančík.

Parní vlak dorazí do Osoblahy v 12:02 a po přesunu na místní koupaliště vypukne v 12:30 Gastrofestival Ochutnej Osoblažsko. „Tento již 3. ročník festivalu plného chutí nabídne krom soutěžních stánků, kde budete moci ochutnat speciality z Osoblažska také grilování s šéfkuchařem Wolfem, vaření: „Máme doma Itálii“ se skupinou Insieme Davide Mattioli a Andrea Andrei nebo ukázky tradičních řemesel“ láká turisty na Gastrofestival Chovančík a přidává jednu zajímavost „Tento rok se utká v boji o nejlepší kuchařský stánek mezi 16 družstvy také družstvo Klubu přátel osoblažské úzkokolejky tak doufám, že nám přijede fandit co nejvíce cestujících“ dodává na závěr Chovančík.

Gastrovlak se vydá na svou zpáteční cestu v 14:55 a do Třemešné dorazí v 16:42. I na zpáteční cestě budete moci ochutnat místní produkty. Samotný Gastrofestival bude na Osoblažském koupališti probíhat až do večera.

Zdroj: Slezské zemské dráhy

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum