Diskuze

TOPlist



Léto s párou 2014 v Telči

8. srpna 2014

Léto s párou

Nejen nadšenci železnice se mohou radovat, ale všichni, kteří mají rádi léto. Populární zážitkové jízdy historickým parním vlakem na trati mezi Kostelcem u Jihlavy a Slavonicemi. Ve dnech 5. července až 23. srpna se každou sobotu vydá na cestu ve vybraných úsecích tratě historický parní vlak v čele s lokomotivou 213.901. Provoz na akci, která je z velké části spolufinancována z prostředků Evropské unie prostřednictvím projektu DY-THA rail, zajišťují v tomto roce opět Jindřichohradecké místní dráhy a organizátoři Léta s párou připravili v obcích podél tratě již tradičně bohatý kulturní program.

Zahájení Parního léta proběhlo v sobotu, 5. července, čímž odstartovali parní jízdy mezi Kostelcem a Slavonicemi, které pokračují až do 23. srpna. Téměř s každou parní jízdou je spojena kulturní akce. Letošní rok platí jízdenky i jako vstupenky do synagogy v Třešti, Městské galerie v Telči, na výstavu v Městském muzeu a galerii v Dačicích, do Městského muzea ve Slavonicích. K dětské jízdence dostane cestující volnou vstupenku do Království železnic v Praze.

„Na stránkách www.pokoleji.cz se dozvíte, kde budou jednotlivá zastavení, připravované akce a další zajímavosti o projektu,“ dodává Miloš Vystrčil.

Rodinná celodenní jízdenka pro dva dospělé a až tři děti stojí 300 Kč.

Více informací naleznete na www.jhmd.cz nebo pište na office@jhmd.cz.

Článek a foto: zdroj Jindřichohradecké místní dráhy.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum