Diskuze

TOPlist



Do Kamenice nad Lipou

9. srpna 2021

Parním vlakem JHMD: Do Kamenice nad Lipou

Parním vlakem JHMD z Jindřichova Hradce do Kamenice nad Lipou a zpět. Část druhá: Parní jízda a příjezd do Kamenice nad Lipou.

20 kilometrů jízdy parním vlakem, z Jindřichova Hradce do Kamenice nad Lipou, trvá zhruba hodinu (62 minut tam a 55 minut zpět). Zastávky: Horní Skrýchov, Lovětín, Lovětín obec a Nová Včelnice.

Vlak jede po železniční trati číslo 228 (Jindřichův Hradec - Obrataň) z roku 1906. Úzkokolejná trať, s rozchodem pouhých 76 centimetrů, spojuje Jihočeský kraj s Krajem Vysočina.

Jízda parním vlakem do Kamenice nad Lipou

Historie:

Slavnostní zahájení provozu na železniční trati Jindřichův Hradec - proběhlo 23. prosince 1906, kdy za nepříznivých klimatických podmínek projel celou trať speciální vlak s hosty tažený dvěma lokomotivami. Pravidelný provoz byl zahájen 24. prosince 1906 třemi páry smíšených vlaků denně.

Majitelem byla akciová společnost Místní dráha Jindřichův Hradec – Obratany, provoz zajišťovaly rakouské státní dráhy kkStB, po roce 1918 Československé státní dráhy. Trať byla v roce 1925 zestátněna a nadále provozována ČSD, od roku 1993 nástupnickými Českými drahami. Od roku 1998 je jejím vlastníkem společnost Jindřichohradecké místní dráhy, která je i provozovatelem dráhy.

Zdroj: Wikipedie a Jindřichohradecké místní dráhy.

Parní jízdy JHMD

Parní jízdy pořádá Jindřichohradecká místní dráha každý den - celé léto. Z Jindřichova Hradce - do Kamenice nad Lipou každé úterý a čtvrtek., do Nové Bystřice každé pondělí, středa, pátek, sobota a neděle (+ svátky). Na této trati parní provoz také v květnu a září. Jízdenky na parní vlak zakoupíte zde - http://jizdenky.jhmd.cz

Foto a video 3. srpna 2021, Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

JINDŘICHŮV HRADEC: Do Kamenice nad Lipou

Parním vlakem JHMD z Jindřichova Hradce do Kamenice nad Lipou a zpět. Část druhá: Do Kamenice nad Lipou.

Foto a video 3. srpna 2021, Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum