Diskuze

TOPlist



PORR modernizuje železniční trať na jihu Polska

25. října 2017 - zdroj tisková zpráva

PORR modernizuje železniční trať na jihu Polska. Objem zakázky: přibližně 97 mil. eur

Koncem minulého týdne podepsaly společnosti PORR S.A. a PKP PLK S.A smlouvu na modernizaci železniční tratě E30 v úseku Kędzierzyn Koźle-Opole Zachodnie. Společnost PORR byla pověřena projektováním a provedením stavebních prací. Po dokončení se maximální povolená rychlost zdvojnásobí a kapacita trati bude výrazně vyšší. Objem této zakázky je přibližně 97 mil. eur (412 mil. PLN).

Na 40 km dlouhé trase mezi Kędzierzyn Koźle a Opole je železnice nejoblíbenějším veřejným dopravním prostředkem regionu. Plánovaná modernizace je důležitým příspěvkem pro regionální mobilitu: Maximální povolená rychlost, která je aktuálně 60 až max. 100 km/h, se má zvýšit na 160 km/h, což výrazně zvýší kapacitu trati pro osobní a nákladní dopravu.

Železniční výstavba v Polsku, Foto © PORR

"Při zadávání zakázky byla rozhodující především dvě kritéria: jednak samozřejmě cena, ale tentokrát i technologické řešení. Doby uzavření kolejí musí být co nejmenší. Náš polský tým na železniční stavby, který již opakovaně zabodoval svými odbornými znalostmi a zkušenostmi, vsadil na mechanickou obnovu železničního svršku pomocí speciálních strojů na stavbu kolejí. To našeho zadavatele - kromě naší atraktivní cenové nabídky - nakonec přesvědčilo," těší se Karl-Heinz Strauss, CEO PORR, z úspěchu svých kolegů.

V rámci tohoto projektu PORR vymění 91 km železničního svršku včetně elektrických trakčních vedení a 112 výhybek. Kromě toho bude přestavěno 49 inženýrských staveb - celkem 9 mostů, 5 viaduktů, 3 podjezdy, 32 propusti - a 22 železničních přejezdů. Modernizací navíc projdou také řídicí a zabezpečovací zařízení a rekonstruováno bude 15 stavidel. Projekt počítá rovněž se zvýšením komfortu pro cestující na nádražích. Naplánovaná jsou nástupiště s výškou 55 cm a 76 cm, což významně ulehčí nástup do vlaků. Nástupiště budou navíc vybavena novým zastřešením, lavicemi a novým osvětlením.

Přehled základních dat:

Název projektu: Práce na železniční trati E30 v úseku Kędzierzyn Koźle-Opole Zachodnie v oblasti linky č. 136 od kilometru -0,206 do kilometru 37,511 a linky č. 132 od kilometru 94,281 až do kilometru 97,210

Doba trvání projektu: 50 měsíců od data podepsání smlouvy

Typ projektu: Projektování a výstavba

Objem zakázky: cca 97 mil. eur (412 mil. PLN netto)

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum