Diskuze

TOPlist



S prevencí začínáme u dětí - pozvánka

Letošní rok se již od svého začátku vyvíjí velice negativně co se počtu střetů vlaku s osobou týče. Do dnešního dne se na železnici událo celkem 227 střetů vlaku s osobou, při kterých zahynulo 171 osob, což je o více než 20 % usmrcených více, než za stejné období minulého roku. Ve Zlínském kraji letos při střetu vlaku s osobou zahynulo již 12 osob.

Drážní inspekce se snaží již od roku 2007 preventivně působit na děti a mládež, přičemž tato aktivita se Drážní inspekci vrací v pozitivním vývoji statistik střetu vlaku s osobou u věkových kategorií do 20 let. Zatímco v roce 2010 zaznamenala Drážní inspekce u těchto kategorií na 24 střetů, tak v roce 2013 se počet střetů vlaku s osobou s osobami ve věku do 20 let rovnal nule.

V letošním roce připravila Drážní inspekce ve spolupráci s Policií ČR ve Vsetíně a městem Rožnov pod Radhoštěm preventivní kampaň, která byla zaměřena na děti a mládež, přičemž vyvrcholením kampaně je malování podchodu pod železniční tratí v Rožnově pod Radhoštěm, kde žáci čtvrtých a pátých tříd mohou dle své fantazie vymalovat připravenou šablonu vláčku. Cílem akce je, aby si děti a veřejnost uvědomili rizika spojená s pohybem v okolí železnice a současně se podchod stal příjemnějším pro své okolí tak, aby se jej lidé nebáli využívat.

První vláček již byl dnes vymalován. Další tři vláčky čekají na děti ze základních škol v Rožnově pod Radhoštěm a veřejnost. Chtěl bych Vás pozvat na zítřejší - pátek 19. září 2014 - malování, které bude probíhat od 9 do 14 hodin, přičemž na 10.30 je naplánováno setkání s novináři, kterého se zúčastní i zástupci města.

V příloze posílám fotografii z dnešního malování jako pozvánku na zítra.

Zdroj: Drážní inspekce

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum