Diskuze

TOPlist



Úzkokolejka Park Mirakulum - tankodrom

15. května 2015

Tváře Prima ZOOM SVĚTa otevřely úzkokolejku mezi Parkem Mirakulum a tankodromem

Parním vlakem z kouzelné země Mirakulum až do vojenského tábora se projeli moderátoři pořadu Prima ZOOM SVĚT Jan Kudláček, Anna Kadavá a Kristina Martinková i se svými dětmi. Společně s nimi dráhu slavnostně otevřel také hejtman Středočeského kraje Miloš Petera a majitelé obou konečných stanic. Zahájení moderoval Tomáš Fíla.

Milovický Park Mirakulum láká na další novinku. O víkendu slavnostně otevřel úzkokolejnou železnici, která propojuje park se sousedním tankodromem. Na dvoukilometrové trati bude pravidelně jezdit historická parní lokomotiva i dieselové mašinky.

Cesta to bude opravdu zajímavá – z Mirakula se bude možné přenést v čase! Tankodrom Milovice si pro tuto příležitost totiž připravil otevření věrné kopie americké základny a vesnice ve Vietnamu.

„Úzkokolejka je kopií vojenské polní drážky o rozchodu kol 760 mm. Jezdí po ní parní lokomotiva 100.15 z vídeňského Floridsdorfu, ale typově jde o kopii staršího modelu Krauss. A kromě této dvounápravové krásky budou po kolejích jezdit také dieselové mašinky DH 120 Poldi. Vagony původem z Rakouska jsou speciálně upraveny na míru tankodromu a parku, mají autentické pražce i koleje,“ doplnil Vratislav Veselý z Tankodromu Milovice.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum