Diskuze

TOPlist



Remotorizace po deseti letech zpět v Pars nova

31. srpna 2017 - zdroj tisková zpráva Škoda Transportation

Remotorizace prvního montážního vozu trakčního vedení (MVTV) pro Oblastní ředitelství SŽDC Olomouc proběhla v Pars v průběhu března – května. Poslední taková rozsáhlá oprava těchto vozů byla ve firmě provedena před deseti lety.

„Pars nova rozšířila své stávající portfolio, které zahrnuje mimo jiné opravy a modernizace elektrických lokomotiv, pantografických jednotek, dieselových jednotek, osobních i řídicích vozů, také o opravy vozů pro údržbu železničních tratí a trakčního vedení,“ říká generální ředitel Pars nova Aleš Měrka.

Zakázku na hlavní opravu s dílčí modernizací montážního vozidla traťového vedení získal Pars na počátku roku. Mimo periodické hlavní opravy bylo provedeno dosazení nového motoru, výměna hydromechanické převodovky, oprava a rekonstrukce elektroinstalace, oprava vytápění a vodního okruhu, oprava pantografového sběrače a oprava podlahy. „Prvky modernizace prošly schválením na Drážním úřadě a vozidlo bylo předáno do zkušebního provozu s předpokladem schválení změn nejpozději v září 2017,“ doplňuje Aleš Měrka.

Pars nova následně získala zakázku na opravu dalších dvou vozů řady MVTV z Ústí nad Labem a také další remotorizaci MVTV jako zakázku Oblastního ředitelství Praha.

V letošním roce slaví firma Pars nova, člen strojírenské skupiny Škoda, jubilejních 70 let od založení společnosti. Výstavba hal společnosti byla započata v roce 1947 a několik let poté byl zahájen provoz dílen pod hlavičkou ČSD. Dnes patří Pars nova k předním českým firmám v oblasti výroby, modernizací a oprav kolejových vozidel.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum