Diskuze

TOPlist



Škoda Transportation dodá do Německa vlaky za 10 miliard

Škodovka získala největší českou strojírenskou zakázku v Německu

Plzeň, 3. 2. 2015 – Škoda Transportation dodá do Německa 38 jednopodlažních elektrických jednotek. Celková hodnota kontraktu přesáhne deset miliard korun. Vozidla typu „RegioPanter“ budou jezdit na příměstských tratích bavorského města Norimberk. 

„Jedná se o naprosto klíčovou zakázku, která potvrzuje, že naše výrobky jsou kvalitní a konkurenceschopné. Vyplácí se nám dlouholeté vysoké investice do vědy a výzkumu, díky kterým můžeme konkurovat největším globálním výrobcům kolejových vozidel. V neposlední řadě tato desetimiliardová zakázka znamená správnost naší strategie orientovat se na západní trhy,“ říká Tomáš Krsek, předseda představenstva společnosti Škoda Transportation a dodává: „Není to dobrá zpráva jen pro Škodovku, ale pro celý český průmysl. Tento kontrakt dává signál, že české výrobky mohou uspět i na nejnáročnějších trzích světa.“

Škoda Transportation zvítězila v tendru na dodávku vozidel pro britského operátora National Express v konkurenci několika nejvýznamnějších světových hráčů jako například Bombardier, Alstom, CAF nebo Stadler. National Express je jeden z největších soukromých operátorů v oblasti železniční a autobusové dopravy na světě. Včera večer byla společnost National Express vyhlášena zadavatelem, bavorskou železniční společností BEG (Bayerische Eisenbahngesellschaft), vítězem zakázky na zajištění příměstské dopravy (S-Bahn) pro období 2018 - 2030 v bavorském Norimberku. Škodovka zajistí výrobu 38 moderních vozidel, která na sklonku roku 2018 nahradí na příměstských tratích soupravy Bombardier Talent 2, provozované dnes Deutsche Bahn.

V roce 2013 se nám podařilo uzavřít kontrakt s Deutsche Bahn na šest vlakových souprav včetně lokomotiv pro trať Norimberk - Ingolstadt – Mnichov. I díky této zakázce můžeme dnes oznámit, že další české vlaky budou jezdit na tratích Bavorska, nejsilnějšího německého spolkového státu. V tendru S-Bahn Nürnberg jsme nabídli vysoce kvalitní vozidlo typu RegioPanter, které nabízí konkurenceschopný mix v podobě nízkých nákladů na provoz, nízké spotřeby energie a férové ceny,“ doplňuje viceprezident pro obchod společnosti Škoda Transportation Zdeněk Majer.

Škoda Transportation se v posledních letech významně orientuje na západní trhy. V nejbližších měsících by měl být například vyhlášen vítěz tendru na dodávku dvoupodlažních regionálních jednotek v Severním Porýní-Vestfálsku. Do tohoto tendru se Škodovka kvalifikovala v konsorciu s francouzskou společností Alstom.

Zdroj: Škoda Transportation.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum