Diskuze

TOPlist



Železniční tunel - erdingerský okruh

1. března 2018 - zdroj tisková zpráva

PORR staví železniční tunel spojující erdingerský okruh s mnichovským letištěm

Objem zakázky: cca 110 mil. eur

Letiště Mnichov pověřilo společnost PORR prodloužením stávajícího železničního tunelu přibližně o 1,8 kilometrů na východ. Objem zakázky činí přibližně 110 milionů eur.

"Naše dceřiná společnost v Německu, Stump Spezialtiefbau, bude hrát důležitou roli při realizaci projektu. Ve fázi nabídkového řízení PORR představila speciální řešení, a dosáhla tak výrazných úspor ve srovnání s původním provedením," říká Karl-Heinz Strauss, generální ředitel společnosti PORR AG.

Stavba tunelu bude budována převážně v otevřeném výkopu. Zvláštností tohoto projektu je mimořádně napjatý harmonogram v oblasti východní rolovací dráhy satelitního terminálu, kde bude postaven cca 250 m dlouhý tunel. Po vyřazení dráhy z provozu bude na stavbu tunelu čas pouhých 9 měsíců do opětovného uvedení rolovací dráhy do plného provozu.

Propojení erdingerského okruhu výrazně zvýší kapacitu stávající železniční infrastruktury, foto: Flughafen München GmbH

Erdingerský okruh

Dnes je letiště Mnichov obsluhováno dvěma linkami příměstské dráhy ze západu. Erdingerský okruh je 30,2 km dlouhá, zčásti nově postavená dvoukolejná železniční trať, která spojuje Freising s Erdingem přes letiště Mnichov. Prodloužením tunelu pod letištěm vznikne důležité propojení veřejné dopravy na severu Mnichova.

Přehled základních dat

Druh projektu: inženýrské stavitelství, zakládání staveb, zemní práce

Rozsah zakázky: výstavba tunelu dlouhého cca 1 555 m a rampy o délce 306 m

Zadavatel: letiště Mnichov (Flughafen München GmbH)

Dodavatel: PORR Deutschland GmbH / PORR Bau GmbH

Objem zakázky: cca 110 mil. eur brutto

Zahájení stavby: březen 2018

Dokončení stavby: 2021

PORR v Německu

PORR působí jako poskytovatel komplexních služeb ve všech odvětvích stavebnictví. Nabídka služeb zahrnuje pozemní stavitelství, výstavbu dopravních cest a mostů, tunelování a zakládání staveb, výstavbu elektráren, vodohospodářské stavby, průmyslové stavby a sanace, jakož i environmentální technologie a vývoj projektů. Stavební výroba skupiny PORR v Německu dosáhla v roce 2016 výše 802 milionů eur, což představuje nárůst o 26,5 %. Objem realizovaných zakázek činil 1 350 milionů eur, což je o 4,7 % více než v předchozím roce. PORR v Německu zaměstnává téměř 2 800 pracovníků. Na burze kótovaná akciová společnost PORR AG se sídlem ve Vídni patří s přibližně 19 000 pracovníky a objemem výroby v roce 2016 ve výši přibližně 3,9 miliardy eur k největším evropským stavebním firmám. Německo je nejdůležitějším zahraničním trhem společnosti PORR AG.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum